player player team team market market

Absolute Card Collector

Představení: MVKarty.cz - karty a další sběratelské předměty

6. 12. 2023 21:50

Tento článek je věnovaný prezentaci jednotlivých prodejců v našem hobby v rámci akce Mikulášká nadílka 2023 (více info zde). Vždy se podnikatelů zeptáme na 3 otázky. Jdeme na to!

MVKarty.cz - karty a další sběratelské předměty

1. Představ se nám, kdo jsi a jaké nabízíš služby

Ahoj, jmenuji se Martin Vortisch a provozuji e-shop www.mvkarty.cz. Mým hlavním zaměřením, jsou asi jako u většiny kartičkových eshopů boxy, balíčky a kusovky , ale snažím se nabízet i produkty, které tolik běžné nejsou. Ať už kompletní sety a nebo třeba věci jako figurky, vlaječky nebo hrnečky týmů NHL. Asi každý z nás má nejraději kartičky, ale spousta z nás k tomu má ráda i další sběratelské předměty a pro mě je vždy výzvou přijít s něčím novým.

2. Jaké byly tvé začátky jako podnikatele v tomto odvětví? Kdy to bylo?

1.3.2023 bylo pro mě magické datum spuštění e-shopu. Ale začátky sbírání karet se datují do 90.let, kdy se v trafikách objevili první Prosetky 91/92. Ale zpět k e-shopu. Byl to promyšlený krok, který vyústil po 2 letech prodejů balíčků a karet na Aukru. Pro začátek to stačilo, ale po těch letech bylo potřeba se přesunout do vlastního prostředí, aby se mohla dál zlepšovat nabídka produktů i kvalita služeb. Rozjezd se myslím povedl i díky tomu, že mě spousta sběratelů znala právě z Aukra a nemuselo to být úplně od nuly. Jsem rád, že jsem se k tomu odhodlal, vždy to byl můj sen.

3. Jaké jsou tvé cíle, pokud to není tajné, pro rok 2024?

Cíle jsou jasné. Udržet se na našem trhu, dál vylepšovat služby a rozšiřovat nabídku. Být prostě kvalitním "parťákem" sběratelů, aby se ke mně rádi vraceli :-)

ODKAZ NA E-SHOP

ODKAZ NA YOUTUBE

ODKAZ NA FACEBOOK

ODKAZ NA INSTAGRAM

 

E-shop SBERATELKARET.CZ -  Hokej i jiné sporty

nadilka_prodejci_Joffreyweb

1. Představ se nám, kdo jsi a jaké nabízíš služby

Ahoj, jmenuju se Lukáš a jsem Kartoholik. Veteráni mě můžou znát z fóra jako Joffrey_15. Kromě prodeje karet na Absolutu, mám tedy ještě e-shop, kde jsou karty i z ostatních sportů a dá se říct, že dokážu nabídnout vlastně jakékoliv služby co se týka karet :)

2. Jaké byly tvé začátky jako podnikatele v tomto odvětví? Kdy to bylo?

Já se úplně za podnikatele nepovažuju, to co dělám vlastně už nějakých 15 let, teď akorát dělám oficiálně. Začátky byli takové, že jsem občas dělal hromadné objednávky Boxů a karet z USA, pak sem tam nějaké Group Breaky. V roce 2017 jsem rozjel NFL skupinu, kde z menší pauzou Brejkujeme pravidelně. Dodával jsem boxy i na MLB breaky, které jsem tedy od letoška dá se říct převzal. A pak přišel Absolut, kde prodávám víceméně od začátku hokejové karty. Ale jelikož víceméně otvírám karty ze všech sportů, tak jsem se letos rozhodl udělat si živnost a zkusit ještě k absolutu rozjet i e-shop s kartami z dalších sportů.

3. Jaké jsou tvé cíle, pokud to není tajné, pro rok 2024?

Největší cíl by byl mít na karty víc času, ale bohužel vzhledem k mé práci to moc nejde a občas se stane, že i pár dní trvá než se vůbec dostanu k odeslání. Teď v prosinci jsem posílal první karty do PSA, to bych chtěl rozjet od nového roku i na shopu. Dostat víc karet mezi místní mládež. Hlavně se nenechat otrávit nepřejícími jedinci a dál se kartami bavit.

ODKAZ NA E-SHOP

ODKAZ NA YOUTUBE

ODKAZ NA FACEBOOK

 

Prodejna v Trutnově a e-shop 2Hkarty.cz

nadilka_2H_web

1. Představ se nám, kdo jsi a jaké nabízíš služby

Ahoj, jmenuji se Tomáš Hanykýř a provozuji eshop se sběratelskými kartami 2hkarty.cz s kamennou prodejnou v Trutnově. Zaměřuji se hlavně na hokejové karty NHL.

2. Jaké byly tvé začátky jako podnikatele v tomto odvětví? Kdy to bylo?

Eshop jsme společně s bratrem spustili v červnu 2022 a do prostor s kamenným obchodem jsme se přesunuli před pár měsíci.
Začali jsme s dost skromným rozpočtem a rychle zjistili, že se ani zdaleka nepřiblížíme tomu, co vše bychom chtěli nabízet. Což z velké části platí i doteď. Spoustu věcí bylo potřeba zjistit a naučit se už měsíce před spuštěním eshopu. Začínali jsme bez jakýchkoliv zkušeností a znalostí týkajících se provozu obchodu. Malý rozpočet a časová náročnost ze začaly projevovat rychle, takže jsme se tomu museli přizpůsobit. "Hurá efekt" tedy netrval moc dlouho :)

Rok 2022 jsme vedli způsobem "zkusíme a uvidíme" a s nynějšími zkušenostmi bych toho hodně udělal jinak.
Letos postupně přibývalo množství návštěv eshopu a objednávek a pomalu jsem se dostal do bodu, kdy obchod už uživí sám sebe a nemusím provoz dotovat. Hodně rozhodnutí mě poučilo, posunulo, nebo naopak brzdí ještě doteď. I když s online i kamenným obchodem je mnohem víc práce než zábavy, rozhodně nelituji že jsme do toho šli. Obchod pomalu roste a je super vidět, že se z nadšení k hobby a odhodlání něco vytvořit, povedlo vybudovat fungující projekt.

3. Jaké jsou tvé cíle, pokud to není tajné, pro rok 2024?

Zakončit rok v černých číslech :D Obchod provozuji už sám, ve volném čase po práci a naprostou většinu času mi aktuálně zabírá rutina v podobě vyřizování objednávek a doplňování nabídky na eshopu. 

Takže hlavním cílem pro příští rok je lépe si organizovat čas, abych kromě rutiny mohl více pracovat na růstu a zlepšování obchodu. Velké rezervy mám také v propagaci webu i kamenného obchodu. Rád bych doplňoval nabídku pravidelněji a ve větším množství, kromě NHL také jiné druhy karet a další zboží. Nedávno jsem zavedl úplně základní věrnostní systém, který bych rád více rozvinul. Plánuji vytvořit poptávkový systém, rozšířit možnosti plateb a dopravy, lepší možnosti vyhledávání na eshopu atd.

Nápadů a potenciálu pro zlepšení je hodně a snad se toho v rámci mých skromných možností povede plnit co nejvíc :)

ODKAZ NA E-SHOP

ODKAZ NA FACEBOOK

 

Sběratelský magazín CardsPoint.cz

cardspoint_final

1. Představ se nám, kdo jsi a jaké nabízíš služby

Ahoj, mé jméno je Michal a provozuji e-shop NHLCARDS.cz. Mimo to také spravuji E-magazín Cards Point, kde jsou zveřejňovány články o sběratelství a stejnojmenný YouTube kanál. Měl jsem také v Plzni kousek od zimního stadionu kamennou prodejnu s kartičkami, ale tu jsem bohužel letos v létě musel z nedostatku času definitivně uzavřít a funguji tak již pouze on-line.

2. Jaké byly tvé začátky jako podnikatele v tomto odvětví? Kdy to bylo?

Jejda, tak to už je opravdu dávno, protože s kartičkami jsme začali "vekslovat" někdy v devadesátkách na škole. :-) První web s průběžně aktualizovanou nabídkou karet jsem pak vytvořil někdy cca v roce 2005, ale dlouhá léta jsem měl omezený okruh zákazníků, převážně z řad kamarádů a známých, protože jsem mu nedělal žádnou reklamu. Objednávalo se výhradně přes e-mail, nebyla tam možnost vkládat jednotlivé položky do nákupního košíku, protože tam žádný nebyl. :-) Navíc jsem původní stránky tehdy vytvořil klasicky "ručně" vypisovaným HTML kódem, takže obsluhovat to bylo trochu peklo, člověk musel neustále něco v tom zdrojovém kódu přepisovat a aktualizovat. V roce 2020 přišel "covidový boom" a tak jsme museli předělat i web, resp. z něj vytvořit normálně fungující e-shop a i rozšířit nabídku. Poptávka po kartičkách a všem kolem nich byla tak velká, že se již nedalo fungovat systémem z minulého století, ačkoliv mně to celkem vyhovovalo. :-)

3. Jaké jsou tvé cíle, pokud to není tajné, pro rok 2024?

Já už si žádné cíle raději nedávám, protože obvykle když si něco naplánuji, tak mi do toho nakonec nečekaně vleze nějaký zádrhel a vše dopadne jinak. Takže příští rok si asi budu jen tak v klídku šmrdlat ty svoje kartičky, občas dělat retro group breaky pro radost a vyřizovat objednávky od našich pravidelných zákazníků. Někteří chlapi u mě nakupují už opravdu řadu let a toho si moc vážím. A nesmím zapomenout ani na naše velkoobchodní zákazníky, dodáváme karty a samolepky Panini do několika trafik, hračkářství a stánků, tak budu muset občas vyrazit i za těmito prodejci a poklábosit o životě. :-) No a uvidíme, co přinese příští rok do světa sběratelství, osobně nic převratného ale nečekám.

ODKAZ NA MAGAZÍN CARDSPOINT.CZ

ODKAZ NA SHOP NHLCARDS.CZ

ODKAZ NA YOUTUBE

 

Kamenná prodejna v Brně Sbírejhokej.cz

SbirejHokej_web

1. Představ se nám, kdo jsi a jaké nabízíš služby?

Ahoj, jmenuji se Honza a provozuji kamennou prodejnu Sbírejhokej.cz s hokejovými kartami v Brně.

2. Jaké byly tvé začátky jako podnikatele v tomto odvětví? Kdy to bylo?

Prodejna je otevřená poměrně krátkou dobu. Slavnostní otevření proběhlo 1.7.2023. Byla to sobota. Do té doby, když jsem chystal prodejnu tak vše fungovalo. Když dopravce doručil pouze část zboží a další balík přišel po 2 dnech, neoriginálně přelepený a ja už ho viděl vykradený, začal jsem si říkat: "tohle asi nevyjde ani neotevřu a můžu skončit". Ale jo, díky bohu to dopadlo dobře, balík byl kompletní. A pak přišel den "D" a nastali další komplikace. Nefungoval terminál, účtenky se netiskly. 5 minut do otevření to manželka zprovoznila, protože já rezignoval, že ani nikdo nepřijde. Pak se otevřelo a venku už čekalo kolem 10 lidí. Hned první den přišlo kolem 30 zákazníků. Takže, začátky byly těžký, ale od té doby to je jen radost. Dnes je to opravdu radost chodit každý den na prodejnu. Kolikrát sedíme se zákazníkem i hodiny, bavíme se o kartách, rozbalujeme, užíváme si to. Troufám si říct, že v jiném odvětví tohle nezažijete. A to je na tom to nejlepší, všichni jsme na jedné vlně! 

3. Jaké jsou tvé cíle, pokud to není tajné, pro rok 2024?

Pár cílů by tu bylo. Kamenná prodejna je číslo 1. Takže se snažíme a budeme ji neustále posouvat dál. Ať už vizuálně, tak tím, aby jsme nabízeli více zboží. Pracujeme i na zprovoznění e-shopu, který snad co nejdříve bude v provozu. K tomu se váže další cíl. Plánujeme spustit i group breaky, které by měli mít jednu zvláštnost. Zákazník, tedy jedinec, který si zakoupí pozici, bude mít možnost přijít na prodejnu a být živě u rozbalování. A burzy. Chtěli by jsme v Brně, tak jak to bývalo dříve, zavést burzy. Vše je to napojené na jednu věc. Cílem je vytvořit komunitu v Brně, kde si sběratelé budou pomáhat, podporovat se a užívat si tento krásný koníček společně. Samozřejmě, nebude to žádná uzavřená komunita pro "brňáky", všichni budete vítáni! :) 

ODKAZ NA FACEBOOK

ODKAZ NA INSTAGRAM

ODKAZ NA YOUTUBE

  

Group Breaky u Top For Collectors

Nadilka_TFC

1. Představ se nám, kdo jsi a jaké nabízíš služby?

Ahoj, jmenuju se Martin a provozuji Group Break skupinu Top For Collectors.

2. Jaké byly tvé začátky jako podnikatele v tomto odvětví? Kdy to bylo?

Začátky byly těžké. První break byl vypsán v dubnu 2021. Následovaly měsíce různých pokusů a neustálé rušení breaků a druhý break, který se podařilo rozebrat, byl na konci listopadu 2021. Potom už se to přes novinky a malinké breaky, jako balíčkáče, pomalu začalo rozjíždět. Dále chodu asi hodně pomohly vedlejší služby jako osobní galerie s přehledem karet a cashback pro každého účastníka jakéhokoliv breaku. V průběhu roku 2022 se skupina dostala do nynější podoby s dobrou základnou a pravidelným otevíráním. Aktuálně máme otevřeno přes 400 breaků.

3. Jaké jsou tvé cíle, pokud to není tajné, pro rok 2024?

Cíle na následující rok jsou vlastně velice jednoduché. Fungovat, udržet kvalitu a servis minimálně na stejné úrovní a pokud možno, často volat BOOOOOM.

ODKAZ NA WWW STRÁNKY

ODKAZ NA FACEBOOK

ODKAZ NA INSTAGRAM

ODKAZ NA YOUTUBE